ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ - ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ

Στην Z-Design σχεδιάζουμε, με έμπνευση και δημιουργικότητα, λογότυπα που έχουν διάρκεια στο χρόνο.

Το λογότυπο είναι το σημαντικότερο στοιχείο μιας επιχείρησης που την ακολουθεί για πάντα. Είναι η γραφική "ταυτότητα" που κάνει την πρώτη εντύπωση και σκοπός του είναι να δημιουργήσει και να μεταδώσει μια πρώτη εικόνα για μια επιχείρηση. Γι' αυτό και το σημαντικότερο στην δημιουργία του είναι να σκεφτούμε τι εντύπωση θέλετε να σχηματίσει ένας πελάτης βλέποντας το λογότυπο της επιχείρησής σας. Τα βασικότερα είδη λογότυπων είναι:

Λογότυπα Κειμένου:

Τα λογότυπα κειμένου είναι βασισμένα σε μια γραμματοσειρά που συνδυάζεται με τα κατάλληλα εφέ και χρώματα όπως π.χ. Coca Cola. Δημιουργούν μία αίσθηση μεγάλης εταιρίας αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να γίνουν αναγνωρίσιμα από το ευρύ κοινό.

Λογότυπα Γραφικών:

Τα λογότυπα γραφικών είναι αυτό που λέει το όνομα τους, βασισμένα σε ένα γραφικό όπως π.χ. η Apple. Αυτά τα λογότυπα-γραφικά είναι αναγνωρίσιμα ώστε να μην χρειάζεται να συνοδεύονται από την επωνυμία της επιχείρησης. Όμως, όπως και στα λογότυπα κειμένου, έτσι και στα λογότυπα γραφικών χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να γίνουν αναγνωρίσιμα από το ευρύ κοινό.

Λογότυπα Κειμένου και Γραφικών:

Αυτά τα λογότυπα είναι συνδυασμός ενός κειμένου που είναι συνήθως η επωνυμία της επιχείρησης σε συνδυασμό με ένα γραφικό που παραπέμπει στις υπηρεσίες και τα προϊόντα μιας επιχείρησης. Τα λογότυπα αυτά είναι και τα πιο διαδεδομένα γιατί γίνονται πιο άμεσα αναγνωρίσιμα και χωρίς ιδιαίτερη διαφημιστική προσπάθεια στην απομνημόνευσή τους από το κοινό.

Ένα σημαντικό στοιχείο στην δημιουργία ενός λογότυπου θα πρέπει να είναι η απλότητα του (βλέπε όλες τις μεγάλες εταιρίες), όπως επίσης και το ότι θα πρέπει να τυπώνεται σε όλες τις γκάμες των υλικών και των μεγεθών όπως και στην μονόχρωμη εκτύπωση του μαύρου (σίγουρα θα χρειαστεί να σταλεί με fax ή να βγει φωτοτυπία κάποια στιγμή). Επίσης θα πρέπει να σκεφτούμε και την διάρκεια του στο χρόνο και να μην ακολουθούμε πιστά τις τελευταίες μόδες.

Διαδικασία Σχεδίασης Λογότυπου:

  • Καταγραφή και μελέτη του αντικειμένου της επιχείρησης σας.
  • Σχεδιάζουμε μια σειρά προσχέδιων λογοτύπων βασισμένα στις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.
  • Παρουσίαση, αξιολόγηση και καταγραφή τυχόν παρατηρήσεων.
  • Προχωράμε και ολοκληρώνουμε το λογότυπο σύμφωνα με τις παρατηρήσεις σας.

Δημιουργία Λογότυπου - Κόστος:

Η κοστολόγηση της σχεδίασης του λογότυπου γίνεται με βάση το χρόνο που θα χρειαστεί ώστε να γίνει η επικοινωνία, η μελέτη, η έρευνα αγοράς, ο σχεδιασμός, η ποσότητα προσχεδίων και οι αλλαγές.

TOP